"Victoria este simbolul femeii inteligente, descurcărețe și independente care își întemeiază o familie alături de un bărbat banal pentru că așa se procedează în sat și pentru că așa i se sugerează că trebuie să facă odată ajunsă la vârsta maturității. Oamenii se căsătoresc și din rațiunea de a se asocia cu cineva pentru a se ajuta reciproc la muncile lor, pentru a reuși să-și muncească tot pământul pe care altfel, ar fi nevoiți să-l înstrăineze. Dacă între cei doi nu există alte scânteieri care să-i lege, sau când acestea, chiar dacă au existat cândva, dispar, căsnicia va fi una comună, fără urcușuri și coborâșuri, până ce indiferența se va transforma în aproape ură în momentele tensionate. Acesta este modelul familiei tradiționale românești, în care Victoria s-a încadrat pentru ani buni din viața ei.
Atunci când inima îi tresaltă și descoperă frumusețea vieții, nu are curajul de a-și urma instinctul. Piedici îi sunt poate teama de nou, copiii, bătrânul tată și tot ce-și poate ridica ea ca obstacol în calea către fericire.
Doar apropierea morții, constatarea că viața e fragilă precum un porțelan și atârnă de un fir de ață, îi dau puterea de a fi ceea ce simte, de a pune mâna pe viața ei și de a o îndrepta pe făgașul dorit. Căci, uneori, se dovedește de a fi prea târziu." Text de Anca Spring
Prezentare generală a confidențialității
Acest site web utilizează cookie-uri pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile privind cookie-urile sunt stocate în browserul dvs. și îndeplinesc funcții, cum ar fi recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutați echipa noastră să înțeleagă ce secțiuni ale site-ului dvs. vi se pare cel mai interesant și util.