[H] Brașov - Vibe fain de munte

Resurse despre LGBTQIA+

ANTIDISCRIMINARE


[H] Brașov – ANTIDISCRIMINARE

Resurse despre LGBTQIA+

LGBTQIA+

L=lesbiană (atracția romantică și/sau sexuală a unei femei pentru alte femei /homosexualitate feminină)
G=gay (atracția romantică și/sau sexuală a unui bărbat pentru alți bărbați /homosexualitate masculină)
B=bisexual (atracția estetică și sexuală a unei persoane atât față de femei, cât și față de bărbați /bisexualitate)
T=transgen (persoana care are o identitate de gen diferită/ care își exprimă identitatea de gen în mod diferit față de sexul din naștere)
● Ex.: O femeie trans este o persoană cu caracteristici sexuale biologice masculine (sex), dar care se identifică drept femeie (gen). Include persoane care au început sau nu procesul de tranziție medicală (terapie hormonală, operație de schimbare de sex etc.)
Q=queer (termen umbrelă care cuprinde minoritățile sexuale, care include persoane non-binare și/ sau cu identitate fluidă)
I=intersex (persoană care prezintă caracteristici sexuale atât masculine, cât și feminine. Între 0,018% și 1,7% dintre oameni sunt intersex)
A=asexual (o persoană care nu simte atracție sau dorință sexuală – uneori și romantică – față de alte persoane, indiferent de sexul acestora)

Sursa: https://www.crj.ro/wp-content/uploads/2021/02/GLOSAR-Intersect-2020.pdf

Asistență juridică gratuită pentru persoanele LGBTQ+

Ești persoană LGBTQ+ și te confrunți cu cazuri de hărțiure la locul de muncă, violență și discriminare motivată de ură, discursuri instigatoare la ură sau alte situații care îți încalcă drepturile fundamentale? Contactează ACTEDO pentru a solicita asistență juridică gratuită.

Despre intersecționalitate

Proiectul “INTERSECT – Altfel despre discriminare” se adresează specific romilor LGBT+ și dorește să pună pe agenda publică intersecționalitatea și discriminarea multiplă, ca la final să avem date despre discriminarea romilor LGBT+ și despre ce este nevoie și cum se poate acționa concret, pentru a preveni și combate această discriminare.

Harta excluziunii în școala românească

Harta mentală a excluziunii educaționale a copiilor vulnerabili la discriminare, a surselor acestei excluziuni și a nevoii de schimbare de paradigmă

Educația fără discriminare e și treaba mea!

Proiectul Educația fără discriminare e și treaba mea! implementat de Centrul de Resurse Juridice își propune să contribuie la creşterea vizibilităţii şi relevanţei dezbaterii publice în jurul manierei în care copiii sunt educaţi în şcoală din perspectivă nediscriminatorie şi pentru creşterea incluziunii educaţionale a celor vulnerabili.

Timișoara are nevoie de un spațiu pentru diseminarea ideilor și culturii egalității de gen!

În ultimii ani, România a ocupat constant ultimele locuri între țările Uniunii Europene în ceea ce privește egalitatea de gen. Strategiile naționale în domeniul egalității de șanse între femei și bărbați nu au reușit până în prezent să impună o perspectivă integrată de gen în toate domeniile și procesele de politică publică, în conformitate cu recomandările Consiliului Europei și cu propriile obiective propuse.

Redirecționează 3,5%

Redirecționează 3,5% gratuit din impozitul tău către [H] Brașov

Completează, semnează și trimite formularul 230 online.

Echipa organizației se va ocupa să depună formularul la ANAF.